Nagovor ravnateljice

SPOŠTOVANI STARŠI!

Vstop v vrtec pomeni prvi korak skozi majhna, domača vrata proti drugim, večjim in širšim, ki bodo vsak dan sprejela Vas in vašega  otroka v  prostor  poln novih doživetij in spoznanj. V Vrtcu Koper se veselimo vsakega dneva posebej, v pričakovanju nečesa novega, lepega, čarobnega  - v okolju, ki je otroku prijazno, ljubeče, ustvarjalno  in spodbudno in v katerem se počuti sprejetega, upoštevanega in varnega.

Starši nam z zaupanjem v naše delo pomagate graditi trdno podlago, po kateri bomo z roko v roki popeljali naše malčke v svet in  jim pomagali narediti prve korake na poti k samostojnosti, aktivnemu spoznavanju sebe in svoje okolice in odkrivanju zapletenega sveta medosebnih odnosov. Zahvaljujemo se vam, da ste nam zaupali svojega otroka.

Vrtec Koper je ustanova, ki neguje in spoštuje svojo dolgoletno tradicijo, vendar s pogledom zazrtim v prihodnost. Živimo vrednote, ki so se oblikovale v fazi snovanja naše vizije in so pomembne za sobivanje v vrtcu in širši okolici. Danes vrtec deluje na osmih lokacijah, organiziranih kot šest enot in dva oddelka vrtca.  Na spletni strani Vrtca Koper vam predstavljamo vrtec in njegove enote, osnovne podatke in kontakte ter pomembnejše informacije in napotke o tem kje se nam lahko pridružite in kako lahko skupaj vplivamo na kvalitetnejše življenje v vrtcu.

Osnovni cilj Vrtca Koper je izvajanje kakovostnega dela za zagotavljanje zadovoljstva otrok, staršev in zaposlenih.  Vzgojno osebje z veliko odgovornostjo strokovno podpira in spremlja razvoj in napredek otrok. Otroci pridobivajo skozi igro, gibanje, načrtovane dejavnosti  in interakcije nova spoznanja in lastne izkušnje, ki spodbujajo optimalno rast in razvoj,  vedoželjnost in razvijanje lastnih sposobnosti in kompetenc. Ustvarjalna klima v oddelkih omogoča vzpostavljanje ljubečih, sodelovalnih in odgovornih odnosov, ter spoštovanje sebe in drugih.

Vrtec Koper je kakovosten in  uspešen zavod, ki pomembno vpliva in soustvarja vzgojno izobraževalno sfero na pedagoškem področju občine in širše okolice. Vizija vrtca je jasna: skupaj ustvarjamo varno in spodbudno sedanjost za srečno prihodnost, ker naša dejanja puščajo sledi in smo zanje odgovorni.


S svojim delovanjem želimo puščati z otroki in v otrocih sledi in skupaj ustvarjati čudovite spomine na vrtčevske dni. Prisrčno dobrodošli v našem vrtcu!

 

Alenka Rušt
Ravnateljica

 

Sončni žarek je pravo ime za kateregakoli otroka.

Sončni žarek, ki gre čez nas kot mila in dobra roka.

(Tone Pavček, 2009)