Pobegi - Zajček

Cesta I. Istrske brigade 52, 6276 Pobegi

Tel. / GSM

1. igralnica (Medvedki - vzgojiteljici Jana, Ingrid)

05/ 662-13-51  

2. igralnica (Miške - vzgojiteljici Danjela, Sara)

05/ 662-13-52   

3. igralnica (Polžki - vzgojiteljici Mirjana, Danja)

05/ 662-13-53    

4. igralnica (Sončki - vzgojiteljici Doris, Slavica)

05/ 662-13-54  E: sonckizajcek@gmail.com

5. igralnica  (Ribice  - vzgojiteljici Dijana, Sandra)

05/ 662-13-55   

6. igralnica (Račke  - vzgojiteljici Klavdija, Mateja)

05 662-13-56   

7. igralnica (Pikapolonice  - vzgojiteljici Nataša, Nastja)

05/ 662-13-59    

 

GSM: 040-861-284

 

                       

E-mail

pobegi.vvzkp@guest.arnes.si

Poslovalni čas

6.15 - 16.30

Lokacija

Enota Pobegi - Zajček je svoja vrata odprl 8.maja 2009, sredi vasi Pobegi v KS Pobegi-Čežarji.
Sedem prostornih, sončnih igralnic s terasami, velika telovadnica in knjižnica nudijo otrokom spodbudno učno okolje. Najstarejši otroci imajo veliko igralnico v pritličju stavbe.

Ploščad pred igralnicami omogoča otrokom kolesarjenje, vožnjo s skiroji, igre z žogo in skupna praznovanja vseh skupin.

Varno, travnato igrišče z  igrali in naravno senco  omogoča razvoj gibalnih spretnosti, je pa tudi prijeten prostor za druženje in igro otrok. 
V enoti je razdelilna kuhinja.

Rdeča nit naše enote "V naravi je lepo, na igrišču prav tako. Skačem, plezam, raziskujem, v domišljijski svet potujem." nas bo vodila skozi letošnje dejavnosti preko celega šolskega leta.

Raziskovali bomo naravo, vinograde in oljčnike, gozdove in travnike. Varovali jo bomo in ločevali odpadke. Odpadni material bomo ponovno uporabljali za izdelavo igrač in drugih uporabnih didaktičnih pripomočkov. Za igro in učenje bomo uporabljali naše prostorno, zeleno igrišče, z igrali in plezali...

Poudarili bomo občutek varnosti, delali na medsebojnih odnosih in čustvih, pomembna nam bosta vključenost in sprejetost, strpnost in nenasilna komunikacija, spoštovanje in upoštevanje drug drugega. Velik pomen bomo posvetili zdravju, samovarovanju ter skrbi zase in druge...

Nadaljevali bomo s tradicionalnimi oblikami druženja in praznovanja, tudi izven meja našega vrtca. Izpeljali bomo "Zajčkov tek", organizirali "Pomladni zajčkov pohod" s starimi starši, praznovali  jesen in druge letne čase, se veselili v "veselem decembru", ko nas bo obiskal Dedek Mraz, se zabavali v pustnem času ter praznovali Zajčkov rojstni dan, se učili skupne pesmice in prisluhnili branju zgodbic in pravljic, ter se tako preselili v magični domišljijski svet.

Sodelovali bomo v raznih projektih: Športni program Mali sonček, Zeleni nahrbtnik, Unicefov projekt, itd, v likovnih natečajih in humanitarnih zbiralnih akcijah. Že več let v ta namen zbiramo odpadni papir in zamaške za Palčico Pomagalčico.

 

 

 

Zajčkov 15. rojstni dan...

17/05/2024

Pred 15-imi leti, 8. maja 2009, je bila otvoritev Vrtca Pobegi-Zajček, nato pa smo se 18. maja vsi preselili vanj in začeli novo pravljico, ki se nam dogaja še danes. Zajček nas spremlja na naših poteh, bodri nas in nam pomaga, se z nami veseli in zabava, se igra in se uči, poje in pleše, z nami rase... Radi ga imamo in danes smo skupaj praznovali njegov rojstni dan, na malo drugačen način. Pripravil nam je Zajčkov tek in po teku pravo zajčje praznovanje! Juhuhu!

Več o novici

Razstava "Po poteh Šavrinke"...

24/04/2024

Sodelovali smo v projektu DNEVI EVROPSKE KULTURNE DEDIŠČINE z naslovom: "Dediščina kulturnih poti, mreženja in povezav".  Tri skupine so intenzivno raziskovale Šavrinko, njeno življenje, delo in običaje ter vse skupaj povezale v enotni naslov: PO POTEH ŠAVRINKE.   Tak je naslov tudi zanimive in prisrčne razstave v garderobi najmlajših. Vabljeni k ogledu.

Več o novici

22. 4. DAN ZEMLJE...

22/04/2024

Danes smo se še posebej posvetili našemu planetu, saj je bil DAN ZEMLJE. Z različnimi dejavnostmi smo dokazali, da Zemljo spoštujemo, cenimo in nam ni vseeno, kaj se z njo dogaja. Pri tam nam je pomagala tudi Marjetica Koper, ki nam je predstavila, kako se prazne potopne zabojnike, kar smo videli prvič. In, ker tudi sami zbiramo star papir, da ga reciklirajo v novega, je vsak otrok dobil svoj risalni blok iz recikliranega papirja, da bo lahko ustvarjal tudi doma.     Draga Zemlja, vse najboljše ti želimo!

Več o novici

Zasaditev našega "vrtička"...

17/04/2024

Danes smo se vse skupine otrok zbrale in v sodelovanju z Agrario Koper zasadile naš vrtiček z nekaj sadikami zelišč, zelenjave in z jagodami. Otroci so se naučili, da je tudi rastlina živo bitje, kaj za svoj razvoj potrebuje in kako ji lahko mi s pravilno nego pomagamo, da bo zrasla in nam bogato obrodila. Otroci so zadevo vzeli skrbno resno in takoj mlade rastlinice zalili, da bomo lahko kmalu naredili jagodno kupo in paradižnikovo solato... Mmmm, domače je vendarle domače! Bravo mi!

Več o novici

Likovna razstava "Dobrodošla, pomlad!"

04/04/2024

V sklopu praznovanja »Dobrodošla, pomlad« smo v našem vrtcu preživeli čas z veliko mero dobre volje in ustvarjalnosti. Radovednost, razigranost, sonce, veter, vonj po svežem, gibanje med vinogradi in oljčniki, raziskovanje na travnikih so nas navdihnili, da skozi ustvarjalnost pričaramo povezavo narave z umetnostjo, gibanjem in zabavo. Naše likovne umetnine so razstavljene na panojih, pred igralnicami, kjer si jih lahko ogledate. Vabimo vas na ogled razstave, ki bo odprta do 22. 4. 2024.

Več o novici

Dobrodošla, pomlad!

21/03/2024

Tako smo dali naslov prireditvi, ki smo jo pripravile vzgojiteljice in vzgojitelj vseh skupin. Otrokom smo zapele pomladne pesmice, zaigrale pomladne melodije in dramatizirale nekaj pomladnih zgodbic, z najbolj znano "Trije metulji". Otrokom so bile predstavljene vsebine všeč, zato so na koncu močno, glasno zaploskali! Bravo mi!

Več o novici

Prvi dan pomladi...

20/03/2024

...smo obeležili s pomladno obarvano dramatizacijo "Palček Pohajalček", ki jo je sproščeno zaigralo vzgojno osebje naše enote. Otroci so uživali vsakokrat, ko se je v kapico naselila ena od živalic in veselili so se, ko je palček Pohajalček zopet našel svojo izgubljeno kapico, čeprav niti opazil ni, da se v njej skriva mala bolhica. Da pa bomo lahko ovekovečili srečanje s pomladjo, otroke in starše v garderobi čaka ljubek FOTO kotiček. Prijazno vabljeni vanj!

Več o novici

Še zadnji koncert prireditve: "Kultura skozi glasbo"...

28/02/2024

Obisk profesorja glasbe in glasbenega učitelja na OŠ Elvire Vatovec Prade Sandija Maska je navdušil Zajčka in vse otroke in vzgojitelje v vrtcu. Zakaj? Ker še nihče od nastopajočih gostov ni poznal toliko otroških pesmic, kot ravno Sandi, ki je svojčas tudi vodil otroški pevski zbor v starem vrtcu Pobegi. Veselo in glasno so se prelivali glasovi iz malih otroških grl, pisane note so živahno poplesavale po "koncertni dvorani" in tako je čisto spontano nastal en velik otroški pevski zbor. In v tej dobri energiji smo uživali prav vsi!

Več o novici

Mama Lea Sirk je razveselila vse v našem vrtcu...

27/02/2024

Pa je pred nami zadnji teden meseca kulture in prireditve: "Kultura skozi glasbo". Danes je svoj prav poseben koncert začarala mama Lea, ki je tudi animirala našo maskoto Zajčka. Zapela je več otroških pesmic, kjer so ji pomagali tudi razposajeni otroci, učila jih je ritmičnih vzorcev (tudi tistega slavnega legendarnih Queenov), pa skupaj z njimi iskala rime in melodije. Pomagal je očka Alen, ki je držal ritem na cajonu in tako so sproti nastajale krasne pesmice. Seveda je pred koncem predstavila še nekaj njenih čudovitih pesmi. O, ja, se nam pa dogaja, kajne?

Več o novici

Koncert pevke mame Nike in dveh kitaristov...

23/02/2024

Petkov koncert je bil v znamenju solo petja s spremljavo nežnih strun kitar. Mama Nika je zapela pesmi, ki so raznežile vzgojiteljice in tudi take, ki so na noge spravile otroke, da so glasno ploskali in topotali z nožicami. Za glasbeno spremljavo sta poskrbela kar dva kitarista: stric Marko in mladi Matic, ki se uči igranja na kitaro drugo leto in je bil današnji nastop njegov prvi. Veseli smo in ponosni na našo pisano paleto gostov, ki nam popestrijo kulturno obarvan februar, naj si bodo to že uveljavljeni pevci ali pa glasbeniki šele na začetku. In naš Zajček je povsod zraven, za srečo obojih.

Več o novici

Baletno plesna predstava in ciganski ples pri nas...

20/02/2024

Da sta mama Galja in hčerka Lorelai tesno povezani, kakor sta tesno povezana glasba in ples, sta nas danes prepričali mladi plesalki. Predstavili sta nam energično cigansko glasbo in ciganski ples ter pravljični balet. Nastopali sta v prekrasnih pisanih kostumih in ustvarili tako veselo vzdušje, da je plesni vrtinec vsrkal tudi skoraj vse vzgojiteljice in Zajčka. Otroci so ritem "držali" s tamburini in ropotuljami, poskočna glasba je prevzela prostor in "ciganke" so se z raznobarvnimi krili vrtele kot vrtavke! Kakšna energija je bila to! Uživali smo vsi in verjamemo, da to ni bilo zadnjič! Še bomo plesali, še!

Več o novici

Obiskale so nas Šavrinke in nas naučile peči "fancle" (miške)...

19/02/2024

Danes je bil en tak dan, ko smo dobesedno zavrteli čas nazaj. Šavrinke iz ŠKTD Gračišče so nam na zanimiv način predstavile, kako so bile Šavrinke oblečene, kako se je včasih plesalo, kako se je živelo, kako so s košaro na glavi nosile prodajati jajca v Trst. To smo lahko preizkusili tudi sami, brez jajc, seveda...  In pokazale so nam, kako so pekle "fancle". Ja, res, skupaj smo spekli slastne miške in se posladkali z njimi. Zaupale so nam tudi recept.

Več o novici

Koncert dveh družin...

16/02/2024

V okviru prireditve "Kultura skozi glasbo", ki poteka v našem vrtcu ves mesec februar, smo danes gostili dve družini: Leonovo in Manuelovo. Otroci so, poleg kitar, spoznali še 4 nove glasbene instrumente: kalimbo, prečno flavto, pozavno in orglice. Kakšno veselje je slišati, kako zvenijo instrumenti in kakšne melodije lahko igraš nanje! Ko pa je zapela še mama Jasna "Let it go" in "Mačka Murija", pa je bilo vzhičenje v koncertni dvorani (v kar se je te dni spremenila naša telovadnica) nepozabno! Nastopajoči so si prislužili ogromen aplavz z željo, da nas še kdaj obiščejo. 

Več o novici

Ko strune zazvene po špansko...

15/02/2024

O, ja, tudi danes smo se razvajali ob zvokih kitare in novega instrumenta: ukulele. Tokrat se nam je predstavil Tomasov nono Eduardo iz Španije, ki je tudi zapel v več jezikih: špansko, portugalsko, italijansko... In mi smo zapeli z njim! Pomagali smo peti otroško pesmico Mucca Lola in Gatto nero... saj krave mukajo tudi v Španiji "muuuuu"... Zvoki strun so nonota ponesli v mladost in nostalgično je zaigral še večno lepo Imagine in ritmično Yellow submarine. Uživali smo čisto vsi, mali in veliki, in dejansko občutili mogočno moč glasbe, ki nam je razigrala srce in dušo. Bil je res poseben dan.

Več o novici

Koncert z Leanom Kozlarjem-Luigijem...

14/02/2024

Danes nas je obiskal Lean Kozlar, ki je kot mali fantiček obiskoval naš vrtec. Danes je fant priznan glasbenik in priljubljen učitelj kitare. Z velikim veseljem se je odzval našemu povabilu in v sklopu prireditev "Kultura skozi glasbo" in otrokom pričaral prav posebno doživetje. Da je kitara njegova največja ljubezen, smo začutili vsi in ob zvokih čarobnih strun uživali vsako minuto.

Več o novici

Juhuhu, PUST je tu!!!

13/02/2024

Res je! Najbolj norčavi in zabaven dan v letu smo letos praznovali s pustnim rajanjem z živo glasbo, s triom pravih glasbenikov pod imenom: "Trio TECI TECI", kar v naši telovadnici. Vse vzgojiteljice in vzgojitelj so se izvirno našemili v like iz raznih pravljic, otroci pa v svoje sanjske junake in v strašne ali prijazne pošasti. Glasba je bila poskočna in bučna, maškare pa tako razigrane, da so z lahkoto odgnale oblake in kar kmalu je skozi oblake posijalo toplo sonce. Znak, da bo pomlad kmalu tu! 

Več o novici

Obiskali so nas kurenti s Ptuja

05/02/2024

O, kako bogata je naša kulturna dediščina, tudi v času pustovanja, smo na svoji koži okusili danes v našem vrtcu. Na obisk so namreč prišli čisto pravi, glasni in poskočni kurenti, s Ptuja doma. Pokazali so nam svoje kožuhe in maske, lahko smo dvignili njihove težke zvonce in z njimi v divjih sunkih bokov in glasnem zvonenju zvonov odganjali zimo. Resnično se je za trenutek pokazalo tudi sonce. Pogostili smo jih s toplim čajem in domačimi kroštolami. Ko smo se s prijateljskimi objemi poslovili, smo si obljubili, da se naslednje leto zopet srečamo. Waw, bilo je to prav posebno doživetje!

Več o novici

Vstopamo v MESEC KULTURE...

01/02/2024

Da je februar povezan s kulturo, vemo vsi. Da je s kulturo povezan France Prešeren, naš največji slovenski pesnik, tudi vemo vsi. Da pa bomo v našem vrtcu Zajček ves mesec preživeli s prireditvami pod geslom"Kultura skozi glasbo", pa ne vedo vsi. Tako je, k sodelovanju smo povabili starše, stare starše, prijatelje in znance, ki jim je tako ali drugače glasba blizu... In tako bomo otrokom priredili prave pravcate koncerte, plesno predstavitev, približali jim bomo glasbo, glasbila ter zborovsko petje. Če vas zanima, kaj vse nas v februarju čaka, kar spremljajte našo spletno stran. 

Več o novici

Srečno Novo leto 2024!

03/01/2024

Pa smo ga dočakali! Novo leto, namreč! Naj bo v njem polno radosti in veselja, pa zdravja in potrpljenja, znanja in modrosti, poguma in sreče, ter ljubezni in denarja polne vreče. Prijazno Novo leto 2024!

Več o novici

Obiskal nas je Dedek Mraz

20/12/2023

Kot vsako leto ta čarobni čas, nas je tudi tokrat obiskal najbolj priljubljen in najbolj težko pričakovan dedek na svetu: Dedek Mraz.

Več o novici

Zajčkov praznični bazar, od 13.12. do 22.12.2023

18/12/2023

V naši enoti smo pripravili bogat bazar, z več kot 60-imi različnimi izdelki otrok in vzgojiteljic, primernih prazničnem času. S spremljevalnim programom smo v sredo razveselili starše, v petek pa stare starše, ki so se dogodkov množično udeležili. Bazar bo odprt še ta teden, do praznikov, da ga lahko obiščejo tudi krajani naše in sosednjih vasi.  

Več o novici

Slovenski zajtrk

17/11/2023

Kot vsi vrtci v Sloveniji, smo tudi mi zjutraj zaužili tradicionalni slovenski zajtrk. Z domačim mlekom, maslom, medom in kruhom, ki smo ga sami spekli iz pirine moke, ter slastnimi jabolki. Mmmmnjam, kako je bilo dobro!

Več o novici

Obiskala nas je Tetka Jesen

26/10/2023

Vsako leto, ko se pisano obarvajo lističi dreves, nas obišče naša znanka, Tetka Jesen. Letos nam je naročila naloge - pripravili smo jedi po zdravih receptih. Naučili smo se novo pesmico in druženje s prijazno tetko je bilo nepozabno.

Več o novici

Vaja evakuacije in obisk gasilcev

18/10/2023

Več o novici

Teden otroka "Zakaj-ji in zato-ji radovednosti"

04/10/2023

Več o novici

Zajčkov tek

23/05/2023

Več o novici

Rojstni dan vrtca Zajček

19/05/2023

Več o novici

Projekt: Gozd in narava skozi otrokove oči

10/04/2023

Več o novici

Dedek mraz

13/12/2022

Joj, že prišel je med nas stari, dobri dedek Mraz!

Več o novici

Obiskala nas je Teta Jesen

08/11/2022

Vzela je čopič in barve, pa je pobarvala vse naokrog, listje z rumeno, oranžno in rdečo, zdaj barva še polje in log.

Več o novici

Teden otroka

12/10/2022

Tudi letos smo obeležili Teden otroka, tokrat z geslom: "Skupaj se imamo dobro!"

Več o novici

Novo šolsko leto 2022/23 je tu, juhuhuuu...

04/09/2022

Počitnic je konec, dopust je za nami, novo šolsko leto pa vabi v nova doživetja!

Več o novici