Nazaj na enoto / skupino

Teden otroka

To nam je bilo vodilo, da smo v naši enoti organizirali razne skupne zanimive dejavnosti, ki so se jih udeležile vse skupine.

 

Ob prihodu v vrtec so nas vsako jutro prebudile živahne otroške pesmi in nas veselo pospremile v nov dan. Naš teden je bil pol presenečenj, dobre volje in razigranega otroškega smeha.

V ponedeljek smo se ob lutkovni dramatizaciji, ki smo jo zaigrale strokovne delavke, naučili himno našega vrtca Pobegi - Zajček. Skupaj smo jo prepevali in ponazarjali ob veselem druženju, tako v telovadnici, kot na naši zeleni ploščadi pred vrtcem.

Torek nam je popestrili prav poseben prijatelj. Obiskal nas je Piki Jakob. Z nami je telovadil, nam pripovedoval o sebi ter nam prebral nekaj svojih zgodb. Navdušeni in presrečni smo se kar težko poslovili od njega.

Tudi v sredo smo se skupaj imeli lepo. Na parkirišču našega vrtca smo risali s kredami. Sivo parkirišče smo tako spremenili v živahne barve. Med likovnim ustvarjanjem smo skupaj prepevali, ob koncu pa še zarajali v velikem krogu.

V četrtek smo si na velikem platnu ogledali projekcijo o Muci Copatarici in poslušali pravljico. Muca se je tudi sprehodila po naših garderobah… In ker skrbno pospravljamo naše copate in čevlje za seboj, nam jih tokrat ni odnesla.

Zadnji dan, v tem prav posebnem tednu, je bil namenjen gibanju, saj je le to zelo pomembno za naše zdravje. Na igrišču vrtca smo pripravili razne gibalne igre po postajah, ki smo se jih udeležili prav vsi. Tudi najmlajši so pridno telovadili na svoji terasi. Nasmejani otroški obrazi, glasen smeh in dobra volja so popestrili tudi ta dan.

 

Ja, skupaj smo se imeli dobro!