Nazaj na enoto / skupino

TEDEN SLOVENSKE HRANE IN TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

V okviru tedna slovenske hrane: Moja izbira je slovenska hrana je v našem vrtcu potekal pester in nadvse okusen teden dejavnosti. Otroci so se preizkusili v vlogi pravih malih kuharjev. V igralnici je zadišalo po sveže pečenem kruhu, okusnem jabolčnem zavitku in sladkih medenih kroglicah.

Obiskala nas je čebelarka Vesna Fabjan Bremec, ki je otrokom predstavila svoj poklic, pomen čebel za naše okolje, navdušila z zaščitno obleko ter nam ponudila v pokušnjo med ter sirup iz medu in rdeče pese.

Teden smo zaključili v večnamenskem prostoru, kjer smo se vsi oddelki zbrali na slovenskem tradicionalnem zajtrku. Otrokom smo ponudili ekološki črni kruh iz krušne peči Ekološke kmetije Kravos, ekološko mleko in maslo Ekološke kmetije Žgajnar, lokalni lipov in hojev med čebelarja Kristjana Kavčiča iz Ankarana ter lokalna integrirana jabolka Topaz iz KZ Agraria.

Po zajtrku smo se razmigali in se zabavali ob skupnem plesu na pesem Čebelice skupine Čuki ter prisluhnili Čebelarju Lojzeta Slaka.

Za nami je teden novih znanj, okusov in lepih doživetij, ki nas spominjajo, kako dragocena je slovenska hrana in kako pomembno je, da jo cenijo tudi najmlajši.