GLEDALIŠKA SKUPINA VRTCA KOPER

Gledališka skupina Vrtca Koper od leta 2016 v času decembrskih praznikov in tudi med letom, pripravlja gledališke predstave, ki nastanejo od začetka do konca v njihovi lastni režiji.

V preteklih letih so nas razveselili z različnimi predstavami. V šolskem letu 2017/18 so  vzgojiteljice s pomočjo hišnika, odigrale glasbeni pravljici »Živali v pričakovanju zime« v zimskem času in »Dogodivščine med vrtovi« spomladi.  Besedili sta avtorski deli strokovne delavke Mateje Luzar, glasbeno pa ju je uredila dirigentka Andreja Tomažič Hrvatin. Za kostume poskrbi naša pridna vrtčevska šivilja Tjaša Vatič. Predstave so člani skupine uprizorili v vseh osmih enotah Vrtca Koper, skupaj z Dedkom Mrazom so december popestrili otrokom zaposlenih v vrtcu, odzvali pa so se tudi povabilu vrtca iz Hrpelj. V šolskem letu 2018/19 so nam pripravili izvrstno ledeno predstavo Zmeda v pingvinjem mestu, v šol.letu 2019/20 pa zabavno: Prigode iz gozdne ambulante.

Zadovoljstvo in navdušenje otrok med predstavami in po njih, pohvale in spodbude dajejo skupini motivacijo, da se veseli naslednjega projekta, za katerega lahko rečejo, da je že v nastajanju. Veselijo se tudi novih povabil, tako vrtcev, šol ali drugih, ki bi želeli svojim otrokom popestriti vsakdan z glasbeno pravljico, ki je zagotovo še niso poslušali oziroma videli.

Skupino vodi misel »Počni stvari, ki te osrečujejo!«. Srečni otroci, s katerimi so pri svojem delu v stiku vsak dan, so namreč več kot odličen razlog, da bo skupina ob podpori sodelavk, pri tem vztrajala in še dolgo razveseljevala naše malčke. 

Gledališko skupino Vrtca Koper sestavlajo: Erika Habjan, Nina Bernik, Teja Primc, Tamara Krušvar, Janja Marčič, Andreja Florjančič Djukić, Mateja Luzar, Maja Kranjec in Viktor Obad.

 

V spletni igralnici Vrtca Koper nam ponujajo ogled predstav:

- Zmeda v pingvinjem mestu in

- Živali v pričakovanju zime