Spletna igralnica

Spoštovani starši, dragi otroci!

Končno ponovno odpiramo svoja vrata in vas počasi in postopno spet sprejemamo v igralnice, k vzgojiteljicam, ki so vas tako pogrešale. Pogumno zremo v ta nov začetek, verjamemo, da bomo s skupnimi močmi in prizadevanjem, počasi vrnili življenje na stare tirnice.

Naj bo tudi za vas ta nov začetek žarek upanja, ki ga pozdravljamo s pesmijo naše vzgojiteljice Slavice:

 

 

Ku, ku, sem sonček….

 

Ku, ku,

dobro jutro.

Sem sonček,

ki prebuja dan,

požgečkam te po ličkih,

da hitro odgrneš odejo stran.

 

Ku, ku,

danes je poseben dan,

ki se ga nadvse veseliš,

zato urno v kopalnico pohitiš

in vse kar je potrebno narediš.

 

Na mizi v kuhinji

že zajtrk te čaka,

saj skrbno ljubeča sta mama in tata.

 

Ko sit je trebušček,

se obuješ, oblečeš,

saj danes spet tečeš

v svoj ljubljeni vrtec.

 

Ku, ku,

sem sonček,

ki biva v tvojih očeh,

sem sreča in upanje

na vseh tvojih poteh.

 

Slavica Jarkovič

 Koper, maj 2020

 

 

 

Želim vam prijeten začetek novega tedna. Lep pozdrav,

 

Alenka Rušt

ravnateljica

 

Koper, 18.5.2020

 

 

***************************************************************************************************************************************************************************************

Dragi otroci, spoštovani starši!

Trenutne razmere so za vse velika preizkušnja. Živimo v okoliščinah, ki si jih nihče od nas še nekaj mesecev nazaj, ni mogel niti predstavljati. Pa vendar verjamem, da bomo to težko obdobje uspešno prestali in se iz njega marsikaj naučili.

Dragi otroci, vsi vas zelo pogrešamo! Vrtci, v katerih ne odmeva otroški smeh so prazni, le lupine brez vsebine. Igralnice in igrišča samevajo, še igrače žalostne in zapuščene ležijo na policah. Vzgojiteljice iščejo načine, kako bi vam sporočile, da mislijo na vas in vas neizmerno pogrešajo.

Vemo, da je za starše to obdobje omejitev prav poseben izziv. Zato smo se v Vrtcu Koper odločili, da vam v novih spletnih igralnicah, ponudimo vsak teden nekaj dejavnosti, s katerimi si boste lahko krajšali dneve. Zavedamo se, da ne moremo nadomestiti življenja v vrtcu s predlogi na daljavo, saj ne moremo zagotoviti najpomembnejših sestavin našega dela – odnosa, pristnega stika in interakcij, tako med vzgojiteljem in otrokom, kot med vrstniki v skupini. Želimo pa, da veste, da mislimo na vas in želimo z našimi predlogi popestriti in premostiti čas, ko smo ločeni ter tako ostati v stiku.

Naših otrok pa ne pogrešajo samo vzgojiteljice, tudi kuharicam manjka otroški smeh in prešerna razigranost, ki iz igralnic odmeva vse do kuhinje. Kuharica Sandra iz enote Šalara – Polžek je tako zapisala:

Dragi naši otroci!       

Kaj se je zgodilo, da v vrtcu skupaj nismo mi?

Ne smemo skupaj se loviti, niti na igrišče zaviti.

Ko virusa več ne bo, mi v vrtec pojdemo, kjer malic in kosil na pretek bo.

Vrtec je naša sreča, je del nas, zato zapojemo vsi v en glas:

v vrtcu nam je res lepo, kjer se skupaj družimo in ustvarjamo.

                                                                                          Vaše kuharice

 

Preden se od vas z najlepšimi željami poslovim, pa vas želim opozoriti predvsem na to, da nam je, kljub težkim razmeram, dan čas, ko se lahko končno umirimo in sprostimo - čas brez hitenja. Dobili smo priložnost, da se z otroki še bolj povežemo in se jim popolnoma posvetimo. Zato izkoristite to obdobje karantene, da iz stiske potegnete najboljše: bližino, predanost, zaupnost, sočutje, skrb. Pomagajte otrokom na poti k samostojnosti in skrbi zase, vključite jih v vsakdanja opravila, predvsem pa se z njimi brezskrbno igrajte in prebudite otroka v sebi.

Želimo, da veste, da smo v mislih z vami in nestrpno čakamo dan, ko se bodo vrata vrtca spet odprla in vas bomo lahko spet sprejeli s široko odprtimi rokami. Do takrat pa ostanite zdravi, čuvajte sebe in svoje najbližje in spoštujte omejitve in navodila. Le tako bomo premagali to težko obdobje.

Ostanite doma in ostanite zdravi!

Alenka Rušt

ravnateljica