
V petek, 21.11.2025 smo v okviru vseslovenskega projekta Tradicionalni slovenski zajtrk pod letošnjim geslom MOJA IZBIRA JE SLOVENSKA HRANA,
dan začeli s pristnimi domačimi okusi. Otroci so se posladkali z medom, maslom, kruhom, mlekom in jabolki, ki so nam jo priskrbeli lokalni pridelovalci.
Z zjtrkom smo poudarili pomen zdrave prehrane, lokalno predelane hrane ter spoštovanja do narave
in dela slovenskih kmetov.
Poseben del dneva je bil tudi obisk lokalnega čebelarja Kristjana Kavčiča, ki nam je predstavil življenje čebel, pomen opraševanja
ter postopek pridobivanja medu. Otroci so si lahko ogledali čebelarsko opremo, satnice ter izvedeli, kako
odgovorno ravnati v naravi, da čebelam pomagamo preživeti.
Dan smo zaključili polni novih znanj, lepih vtisov ter večjega spoštovanja do čebel in lokalne hrane.
Preživeli smo prijetno, poučno in okusno dopoldne!