Nazaj na domačo stran

GLASBA KOT SREDSTVO VZGOJE IN POVEZOVANJA

Šola ustvarjalnega življenja – ŠUŽ

Združuje glasbenike, pedagoge, učence, starše in ljubitelje, ki smo zadnjih 15 let skupaj ustvarjali razne dogodke in delavnice v okviru harfističnega razreda Glasbene šole Koper ter jih poleg šolskega okolja izvajali tudi v širši skupnosti. S pridobljenimi izkušnjami, znanjem ter z ustvarjalnim elanom bi radi nadaljevali ter povezovali vse sorodno misleče. Z našim delom jačamo »ustvarjalno mrežo dobre volje in sodelovanja« skozi umetniške aktivnosti.

ŠuŽ v sodelovanju z Vrtcem Koper sodeluje v projektu prijavljenem med predloge za participativni proračun MOK z naslovom  "GLASBA KOT SREDSTVO VZGOJE IN POVEZOVANJA"

 

Dragi sokrajani!


Vašim otrokom in vnukom v koprskih vrtcih želimo ponuditi

obogatena glasbena doživetja s projektom

''Glasba kot sredstvo vzgoje in povezovanja''

 

S projektom bomo organizirali:

  1. Izobraževanja vzgojiteljic in glasbenikov v izvedbi mentorjev Slovenskega društva Carla Orffa
  2. 10 avtorskih glasbenih projektov v enotah vrtcev ter 3 večje medgeneracijske dogodke s Šolo ustvarjalnega življenja (ŠUŽ)

 

GLASOVANJE
Vabimo vas h glasovanju za naš projekt
''Glasba kot sredstvo vzgoje in povezovanja''
prek spletne strani Mestne občine Koper – Območje 1 ali osebno v prostorih MOK. Glasovanje bo potekalo med 21. in 27. 10. 2019.

Zakaj projekt?

Ker je glasba čudovito in učinkovito sredstvo za razvoj otroka in povezovanje skupnosti. Skozi proces celoletnega dela bi radi zgradili ekipo vzgojiteljic, pedagogov, glasbenikov in simpatizerjev, ki bi še naprej širili ustvarjalne dejavnosti od najmlajših tudi v širši prostor (osnovne šole, medgeneracijski projekti,...).

 

Orffov pristop smo izbrali, ker:

  • Razvija način ustvarjalnosti, ki spodbuja sodelovanje in povezanost.
  • Vsem omogoča glasbeno izražanje, tudi tistim, ki nimajo ''glasbenega predznanja'' (tudi odraslim! … medgeneracijski projekti)
  • Upošteva otrokovo doživljanje glasbe preko lastnega telesa in izkušnje skozi gib, glas, ritem, igranje inštrumentov in improvizacijo.
  • Je kot idealen pristop za razvoj otrok sicer že umeščen v delo v vrtcih, a bo z dodatnim strokovnim izobraževanjem (Slovensko društvo Carla Orffa) ter s povezovanjem sodelujočih vzgojiteljev in glasbenikov v projektu še obogatil ustvarjanje z glasbo v vrtcih.

 

Projekt smo pripravile Svetlana Lučka Joksić, ustanoviteljica ŠUŽ, Tina Grzetič in Bilka Peršič, s sodelovanjem Alenke Rušt, ravnateljice Vrtca Koper in Tadeje Mraz Novak, predsednice Slovenskega društva C. Orffa. Podpirajo nas tudi priznani glasbenici Tinkara Kovač in Nika Solce ter še mnogi aktivni člani skupnosti ŠUŽ in simpatizerji.

Postopek glasovanja.