Nazaj na domačo stran

POSTANI PRAVI JUNAK/JUNAKINJA: Poberi smet in reši svet

V Vrtcu Koper se zavedamo, da je varovanje narave vrednota, ki jo odrasli prenašamo na otroke, saj se od nas stalno učijo in nas posnemajo. S projektom »Postani pravi junak/junakinja« želimo otrokom predstaviti, da lahko vsi pomagamo pri skrbi za čisto okolje in s tem prispevamo k boljši kvaliteti življenja in sobivanju ljudi, živali in rastlin.

Z geslom »Poberi smet in reši svet« smo tudi letos v Vrtcu Koper ob dnevu Zemlje, 22. aprila, organizirali čistilno akcijo ter številne druge aktivnosti, z namenom otroke ozaveščati o pomenu ohranjanja in varovanja narave. Pri naših najmlajših želimo razvijati odgovoren odnos do okolja v katerem živimo, s krepitvijo medgeneracijskega sodelovanja in povezovanja. V vrtcu se z otroki pogovarjamo o ekološki problematiki, spoznavamo, čemu služijo barvni zabojniki v okolici vrtca, izvirno in domiselno uporabljamo odpadno embalažo ter v naravi iščemo, kaj tja ne spada. Projekt je bil sprejet kot uradni projekt Unescove mreže šol in vrtcev, vanj se vključuje veliko šol in vrtcev iz cele Slovenije.

Razstava z izdelki in fotografijami izpeljanih aktivnosti bo na ogled v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja, v avli Oddelka za mlade bralce, od 8.5. do 30.5.2024. Vabljeni k ogledu.