Nazaj na enoto / skupino

VRTEC V NARAVI

Od 11. do 13.marca 2024 so se predšolski otroci Vrtca Koper iz enot Ribica, Bertoki in Šalara udeležili Vrtca v naravi. Skupaj z vzgojnim osebjem so preživeli nepozabna doživetja v Mladinskem letovišču in zdravilišču na Debelem rtiču.

Otroci so izkusili raznovrstne dejavnosti ob katerih so resnično uživali. Ob morski obali so raziskovali in spoznavali obmorski svet. Svoje spretnosti so urili na različno zahtevnih in zanimivih igralih, ki jih letovišče ponuja. Ob morju so nabirali, razvrščali in se igrali s školjkami in kamenčki. Preko igre in nalog so spoznavali različna zelišča in tako postali pravi detektivi narave. V gozdu so iskali skriti zaklad in škratom pisali pismo. vrnili v objem staržev.

Posebno doživetje je bil nočni sprehod z lučkami ob morju, ki se je zaključil v gozdu. Pripravili smo si tudi kino večer in si ogledali risanko.

Otroci so se nasmejani in polni lepih spominov vrnili v objem staršev.

Na naše otroke smo zelo ponosni, da so pogumno preživeli nekaj dni brez prisotnosti staršev. Prijetna izkušnja jim je prinesla nova znanja, prijateljstva in lepe občutke.