Nazaj na enoto / skupino

Veseli decemper v Kekcu

Z vstopom v december, zadnji mesec leta smo zakorakali v najbolj čaroben, prazničen in bleščeč mesec v letu.

 Letos smo otroke in njihove družine povabili k sodelovanju na drugačen način. Vsaka družina je doma izdelala okrasek iz odpadnega materiala za našo jelko velikanko, ki smo jo okrasili takoj prvi ponedeljek v decembru ob slavnostnem prižigu lučk.

V knjižnici smo organizirali pravljične urice za prvo in drugo starostno obdobje. Najmlajši so prisluhnili pripovedovanju pravljice Zimski prijatelji, starejšim otrokom pa je Babica Zima prebrala pravljico Hanina božična želja.

V enoti nas je obiskal tudi Dedek Mraz in nam podaril dramatizacijo študentk Pedagoške fakultete Koper in pa seveda igrače in knjige za vsako igralnico. Posebej zanj pa nas je Pevski zborček naučil pesem Rasla je jelka.

Vzgojiteljice smo pripravile dramatizacijo Volk in medved iščeta jelko za novo leto.

Seveda pa ni šlo niti brez dobrodelnosti. V humanitarne namene je vsaka skupina izdelala voščilnice ali novoletna darila za dedke in babice, ki so svoje praznične dni preživljali v domovih za ostarele. Prav tako so otroci naredili novoletne voščilnice za svoje družine. 

V vsakem traktu smo na hodniku imeli tudi novoletno knjigo želja kamor so starši skupaj z otroki lahko zapisali vse svoje želje, voščila, misli za leto 2024.

V tednu pred počitnicami pa smo organizirali praznični kino z zdravimi prigrizki ter disko zabavo z  novoletno glasbo.

Vsako jutro ob prihodih otrok v vrtec in popoldan ob odhodih domov  nas je na hodnikih spremljala božično novoletna glasba.