Nazaj na domačo stran

RAZSTAVA PROJEKTA POSTANI JUNAK/JUNAKINJA

PROJEKT »POSTANI PRAVI JUNAK/JUNAKINJA« V VRTCU KOPER

RAZSTAVA NA PEF KOPER

V Vrtcu Koper se zavedamo, da je varovanje narave vrednota, ki jo odrasli prenašamo na otroke, saj se od nas stalno učijo in nas posnemajo. S projektom »Postani pravi junak/junakinja« želimo otrokom predstaviti, da lahko vsi pomagamo pri skrbi za čisto okolje in s tem prispevamo k boljši kvaliteti življenja in sobivanju ljudi, živali in rastlin.

Z geslom »Poberi smet in reši svet!« smo tudi letos ob dnevu Zemlje, 22. aprila, organizirali čistilno akcijo ter številne druge aktivnosti, z namenom otroke ozaveščati o pomenu ohranjanja in varovanja narave. Pri naših najmlajših želimo razvijati odgovoren odnos do okolja v katerem živimo, s krepitvijo medgeneracijskega sodelovanja in povezovanja. V vrtcu se z otroki pogovarjamo o ekološki problematiki, spoznavamo, čemu služijo barvni zabojniki v okolici vrtca, izvirno in domiselno uporabljamo odpadno embalažo ter v naravi iščemo, kaj tja ne spada. Leta 2021 je bil projekt sprejet kot uradni projekt Unescove mreže šol in vrtcev in vsako leto sodeluje z nami vse več vzgojno-izobraževalnih ustanov iz cele Slovenije.

S fotografijami, plakati in izdelki otrok Vrtca Koper je nastala igriva razstava, ki bo na ogled v prostorih Pedagoške fakultete Koper, od 11.10. do 11.11.2023. Vabljeni k ogledu.