Nazaj na enoto / skupino

Zdravje v vrtcu

V letošnjem šolskem letu smo v enoti Žogica sodelovali v programu "Zdravje v vrtcu" (NIJZ). Program promovira zdravje in je usmerjen v izvajanje aktivnosti, ki ohranjajo in krepijo zdravje v vrtčevskem okolju in izven njega. V obeh skupinah smo se v okviru programa seznanjali z naslednjimi vsebinami:

* Dobili bomo dojenčka

* Narava in varovanje okolja

* Zobozdravstvena vzgoja

* Zdrava prehrana

* Gibanje

* Osebna higiena

* Varno s soncem

 

 

V okviru teh vsebin smo skzozi igro in različne dejavnosti spoznavali kako skrbimo za svoje zdravje in svoje telo ter zobe, zakaj je pomembno, da se veliko gibamo in jemo zdravo. V enoti smo oblikovali Fit kotiček, v katerem se celo leto pridno telovadili otroci in starši, izvedli Poleg tega smo skrbeli še za zdravje našega planeta. S čistilno akcijo ob Dnevu Zemlje, ločevanjem odpdakov, obiskom komunalnega podjetja Marjetica Koper, ogledom vsebin na to tematiko, smo dodobra ozavestili to, da moramo skrbeti za okolje v katerem živimo.

Otroci so v okviru tega programa skrbieli za dobro počutje in  zdravje ter utrjevali pozitiven odnos do zdravja in delovali v smeri zmanjševanja nastanka bolezni in poškodb.