Nazaj na enoto / skupino

December v Kekcu

VESELI DECEMBER V ENOTI KEKEC

 

December je mesec veselja, obdarovanj, veselega pričakovanja, veselja…

 

V naši enoti smo poskrbele, da so otroci ob nestrpnem pričakovanju treh veselih mož ustvarjali dekoracije za hodnike in igralnice. Iz odpadnega materiala so naredili okraske za jelke ter dedku Mrazu napisali pismo in ga spomnili, da nas obišče tudi v našem vrtcu, saj smo bili vse šolsko leto zelo pridni. Izdelali smo veliko voščilnic za starostnike v domovih.

Vzgojno osebje je za vse otroke enote pripravilo dramatizacijo glasbene pravljice z naslovom Dedek Mraz. Sodeloval je tudi pevski zborček enote, ki nas je naučil pesem z naslovom Dedek Mraz.

Gledališka skupina Vrtca Koper nam je zaigrala predstavo Živali v pričakovanju zime.

V enoti nas je obiskala tudi ga. Nives iz osrednje knjižnice Srečka Vilharja, oddelka za mlade bralce in nam za otroke do tretjega leta prebrala pravljico Nekega zimskega dne; za otroke od tretje do šestega leta pa pravljico Novoletno darilo.

 

V enoti je Palčica Pomagalčica z dobrodelnimi škratki obdarila nekaj otrok iz socialno šibkih družin.

 

Skupini Račke in Levčki sta sodelovali v projektu Unesco: STARA IGRAČA ZA NOVO VESELJE. V ta namen so si otroci preko srečelova izmenjali igrače s katerimi se več ne igrajo in z njimi razveselili prijatelja.