Nazaj na domačo stran

Razpis Fundacije Boštjana Bandlja za financiranje oskrbnine za vrtec

Z veseljem vas obveščamo o dobrodelni akciji, ki jo bo kot svoj prvi večji projekt izvedla Fundacija Boštjana Bandlja. Fundacija je bila na pobudo g. Bandlja ustanovljena konec lanskega leta, vodila pa ga je preprosta želja – pomagati ljudem k boljšemu in polnejšemu življenju. 

Za prvi dobrodelni projekt smo izbrali pomoč mladim staršem, in sicer z enkratnim plačilom enomesečne oskrbnine za vrtec v znesku, ki ga plačujejo starši. Gre za skupino ljudi, ki so v življenjskem obdobju, ko niso bistveno podprti z drugimi oblikami pomoči, obenem pa so posebej obremenjeni z visokimi življenjskimi stroški (osamosvojitev, najem ali nakup nepremičnine, plačilo vrtca ipd.) in na začetku karierne poti.

Osnovni podatki o akciji

  • Plačilo oskrbnine za vrtec za mesec oktober 2022 - znesek vključuje oskrbnino in prehrano, ne pa morebitnih drugih stroškov, kot na primer udeležba na taboru, interesne dejavnosti ipd.
  • Prijavijo se lahko slovenski državljani, ki so rojeni leta 1989 ali kasneje in je njihov otrok vključen v vrtec v Sloveniji
  • Predvidena sredstva za donacijo: 1,8 do 2 milijona evrov
  • Znesek oskrbnine za posameznega otroka bomo nakazili neposredno na bančne račune vrtcev

Razpis bo izvedla Fundacija - zbiranje prijav, obveščanje staršev, prijava na FURS itd. Prijava je mogoča izključno prek spletne strani www.fundacijabb.org/razpis, in sicer od 22. 9. do 20. 10. 2022.