Nazaj na enoto / skupino

Pust, pust, veselih ust!

Po malici smo se navihane maškare vseh skupin zbrale na igrišču. Pihala je burja, sijal je sramežljivi sonček in razlegala se je zabavna pustna glasba, kateri smo se z veseljem pridružili tudi mi. Peli smo, igrali na svoje glasne instrumente, ki smo jih sami izdelali. Obmetavali smo se z drobnimi, bleščečimi koriandoli, jih lovili po igrišču, saj jih je nagajiva burja razmetavala vse naokrog... Seveda smo tudi razposajeno zaplesali in ko smo bili vsi pripravljeni, smo v dooooolgi koloni odkorakali skozi vas. 

Pisana pustna povorka raznih kosmatih živalic, pogumnih junakov iz risank, smešnih klovnov in očarljivih princes, je veselo in glasno pela na vse grlo, mimoidoči avtomobili so nas s trobljenjem pozdravljali, ljudje so nas fotografirali, burja pa je še naprej pihala raznobarvne koriandole in balone visoko v zrak, da smo se zabavali in vriskali od sreče...

Veselju ni bilo videti kraja, in mislim, da smo svojo nalogo opravili celo bolje od ogromnih kurentov, čeprav smo po velikosti veliko manjši od njih.

No, pa, da vidimo, če smo odgnali zimo in se bo v naslednjih dneh prikazala prijazna, topla pomlad...