Nazaj na enoto / skupino

OBISK MUZEJA

16.11.20121 sta najstarejši skupini v vrtcu obiskali Pokrajinski muzej Koper. Ogledali smo si etnološko zbirko Kdo je napravil Vidku srajčico.

V muzeju so nas zelo lepo sprejeli. Najprej smo prisluhnili pravljici Kdo je napravil Vidku srajčico in spoznali, kako so nekoč predelovali volno. Nato pa smo si ogledali tudi postopek, kako so včasih izdelovali blago. Spoznali smo tudi kakšna oblačila so ljudje nosili včasih in se pri tem zelo zabavali, saj so se oblačili drugače, kot danes. V muzeju nam je bilo zelo lepo in naučili smo se veliko novega.  

 

 

Naš vrtec je šolskem letu 2021/2022 vključen v dodatni program, financiran s strani Mestne občine Koper, oblikovan v sklopu strategije za zmanjševanje posledic emidemije koronavirusa. V preteklem letu so bili otroci prikrajšani za izkušnje in doživetja povezava s kulturo, športom in drugimi aktivnostmi, ki so bile zaradi epidemiološke situacije omejene ali celo omogočene. Oblikovan je bil  dodaten program, ki bo omogočal predšolskim otrokom pristna doživetja v avtentičnih izobraževalnih in kulturnih okoljih, kot sta gledališče in muzej, kakor tudi sodelovanje s zunanjimi strokovnjaki na področju različnih športnih aktivnosti.