Nazaj na domačo stran

PRIJAVE ZA NUJNO VARSTVO OD 1. 4. DO 11. 4. 2021

NUJNO VARSTVO ZA OTROKE OD 1. 4. 2021 DO 11. 4. 2021

 

Spoštovani starši,

skladno z vladnimi ukrepi zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 se med 1. in 11. aprilom 2021, začasno prepoveduje zbiranje ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih.

Za predšolske otroke je organizirano nujno varstvo v minimalnem obsegu, če sta oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji ter zaposleni v poklicnih gasilskih enotah. Zaposlitev se ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca. Starši lahko pripeljejo otroka v vrtec le ob predhodni, praviloma spletni prijavi.

 

DEŽURNE ENOTE VRTCEV V MESTNI OBČINI KOPER:

Vrtec Koper:

Ribica, Ferrarska ulici 17, Koper – za otroke enot Ribica, Čebelica, Žogica, Vanganel, Šalara, Pobegi in Bertoki

Kekec, Župančičeva ulica 23 a, Koper - za otroke enote Kekec

Vrtec Semedela:

Markovec, Pot v gaj 1, Koper - za vse otroke, ki obiskujejo enote Vrtca Semedela

 Vrtec Delfino Blu:

Capodistria,  Via dei Carreri 8, Capodistria – za vse otroke, ki obiskujejo enote vrtca Delfino blu      

Vrtci pri osnovni šoli (za vse otroke vrtca):

Škofije, Spodnje Škofije 40 d, Škofije

Dekani, Dekani 32, Dekani

Šmarje, Šmarje 1, Šmarje

Gračišče, Gračišče 5, Gračišče

Marezige, Marezige 33a, Marezige

 

Prijave za vključitev otrok v oddelke nujnega varstva  potekajo od torka 30. 3. 2021 od 8.00 do srede 31. 3. 2021 do 12.00 preko spletnega obrazca na spodnji povezavi:

SPLETNE PRIJAVE SO ZAPRTE, ZA INFORMACIJE POKLIČITE DEŽURNO ŠTEVILKO 030/370 596 (DELAVNIKI MED 8.00 IN 14.00).

 

 

Starši, ki boste oddali prijavo za dežurno varstvo, pripeljete otroka ob dogovorjeni uri v dežurno enoto vrtca. Staršev ne bomo dodatno obveščali o vključenosti v dežurno varstvo. Oddana prijava (s potrdilom delodajalca) se smatra, kot zagotovilo za prisotnost otroka v dežurnem varstvu.

 

Ob prihodu v vrtec (ali najkasneje prvi dan ob odhodu otroka iz vrtca) morajo starši strokovni delavki predložiti potrdilo delodajalca za oba starša (POTRDILO).

 

V vrtec bomo sprejeli le POPOLNOMA ZDRAVE OTROKE.Prosimo, da upoštevate Priporočila o zdravstvenem stanju otrok v vrtcu (PRIPOROČILA). Otrok naj ima s seboj poleg copat tudi rezervna oblačila, mlajši otroci pa tudi plenice. Otrokove stvari shranite v vrečki z imenom.

 

V območje vrtca lahko vstopate LE ZDRAVI in z ZAŠČITNO MASKO. Ob vstopu v zgradbo vrtca si morate OBVEZNO RAZKUŽITI ROKE.  Otroka naj v vrtec pripelje in iz vrtca odpelje ena odrasla oseba iz istega gospodinjstva. Stavbo zapustite v čim krajšem času, po najkrajši možni poti in se ne zadržujte v garderobi in na hodnikih vrtca. Protokol ravnanj za starše si lahko preberete na povezavi: PROTOKOL.

 

V času zaprtja vrtcev oziroma ko vrtci zagotavljajo samo nujno varstvo, so starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Koriščenje nujnega varstva je za starše plačljivo.

 

V kolikor se bo med tednom pojavila nujna potreba po dežurnem varstvu, nas lahko pokličete vsak delavnik med 8.00 in 14.00 uro na številko 030/370 596. Na tej številki smo vam na voljo tudi za ostala vprašanja.

 

Otroci bodo v vrtcu razporejeni v manjše skupine. Poskrbeli bomo, da se bodo otroci v vrtcu dobro počutili in preživeli dan v spodbudnem in varnem okolju.