Nazaj na domačo stran

VRTCI PONOVNO ODPIRAMO VRATA

Spoštovani starši,

 

prejeli smo okrožnico o ponovni izvedbi vzgojno-izobraževalnega dela v vrtcih.

 

Vlada RS je sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, s katerim se bodo dne 9. februarja 2021 odprli vsi vrtci v Republiki Sloveniji.

 

Vzgojiteljice bodo starše kontaktirale po spletni pošti, prosimo vas, da jim sporočite povratne podatke glede vključenosti (prisotnost v vrtcu, uro prihoda in odhoda), da lahko organiziramo vzgojno izobraževalno delo. Vsaka skupina predstavlja mehurček, ki ima poslovni čas glede na vključenost in urnik otrok, zato posredujte čim bolj točne podatke in se dogovorjenih ur tudi držite.

 

Z dnem odprtja vseh vrtcev, so storitve vrtca za starše plačljive. Če je otrok odsoten zaradi karantene, so starši plačila oproščeni (na podlagi 102. člena PKP5-ZZUOOP). V primeru, da bi vrtec moral zapreti oddelek ali enoto zaradi okužb z virusom SARS-CoV-2, so starši oproščeni plačila (po 128. členu ZIUOPDVE). Za varen prihod in odhod otrok v in iz vrtca z vso odgovornostjo poskrbijo starši.

V vzgojno-izobraževalnem procesu, ki ga izvajamo v vrtcu, lahko sodelujejo le zdravi otroci ter zdravi zaposleni. Pri tem upoštevamo priporočila NIJZ.

 

Za morebitna vprašanja in nejasnosti nas lahko pokličete vsak delavnik med 8.00 in 14.00 uro na številko 030/370-596.

 

Ob prihodu boste  izpolnili Izjavo o zdravstvenem stanju otroka (izjavo lahko že izpolnjeno prinesete s seboj). 

 

Starši vstopate v vrtec le z masko, si razkužite roke in vzdržujete varnostno razdaljo do ostalih staršev, otrok in strokovnih delavk vrtca. Protokol ravnanj za starše si lahko preberete na povezavi: PROTOKOL.

 

Veselimo se ponovnega odprtja in verjamemo, da bomo skupaj lahko poskrbeli, da bo vrtec varno okolje za vse otroke, zaposlene in starše, pri čemer je pomembna skrb nas vseh in dosledno upoštevanje priporočil. Poskrbimo, da vrtci ostanejo odprti in iz njih odmeva smeh otrok.

 

 

 

 

Alenka Rušt

ravnateljica