Nazaj na enoto / skupino

Zajček prvič na Slavniku...

Seveda mu je! Že zjutraj se je dobro pripravil za tako pot. Toplo se je oblekel, saj so vremenarji napovedali na Slavniku sneg! S seboj je vzel malo toplega čaja, korenček in vse skupaj spakiral v mali nahrbtnik.

Slavnik je 1028 metrov visoka gora v Slovenski Istri - Čičariji. Deset metrov pod vrhom se nahaja Tumova koča na Slavniku. Na vrh vodi več označenih poti. 

Do Podgorja se je Zajček pripeljal z avtom. Če smo iskreni, se je velik del poti prinesel v nahrbtniku, ampak malo pa je tudi sam skakljal po poti. Med potjo je pričelo naletavati snežinke. Tik pod Tumovo kočo na Slavniku, tam na ravnici, je bilo že veliko snega. Tudi pihati je začelo in burja je bila vse močnejša. Njeni sunki so Zajčka skoraj odnesli, zato so ga spravili varno v nahrbtnik. Sneg je močno naletaval in snežinke so ostro pikale v obraz, zato se je bilo potrebno močno zaviti v toplo bundo, šal in kapo. Tudi Zajček se je. A kljub tako ledenim vremenskim razmeram, je Zajčku uspelo priti prav na vrh. Zmagoslavno se je fotografiral na razgledni plošči, da mu boste verjeli, da je res bil tu. Ponosen je bil sam nase. Bravo! 

Ker je bilo zelo, zelo mrzlo, se veliko časa ni ustavljal na vrhu, pač pa se je kar hitro spustil v dolino. Malo se je drsal po ledenem snegu, malo skakljal naokoli, opazoval svoje sledi v snegu, največ časa pa se je varno skrival v nahrbtniku in kukal skozi raztrgan šiv dotrajanega nahrbtnika.

Kaj pa vi, otroci? Kdo od vas je že bil na Slavniku?

Odgovore lahko pošljete svojim vzgojiteljicam. Če boste priložili še kako fotografijo, bodo še bolj vesele. Pa še Zajčku jo bodo pokazale!