Nazaj na domačo stran

NUJNO VARSTVO OTROK OD 2.11. 2020 DO 6.11.2020

NUJNO VARSTVO ZA OTROKE V TEDNU OD 2.11.2020 DO 6.11.2020

 

Za starše, ki morajo v  tednu od 2.11.2020 do 6.11.2020 delati, bo organizirano delovanje vrtca v minimalnem obsegu.

Dežurno varstvo otrok bo zagotovljeno za otroke, katerih starši (v primeru enostarševske družine skrbnik otroka) so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način. Starši lahko pripeljejo otroka v vrtec le ob predhodni prijavi preko spletnega obrazca do petka 30.10.2020 do 16.00.

Ob prihodu v vrtec (ali najkasneje prvi dan ob odhodu otroka iz vrtca) morajo starši strokovni delavki predložiti potrdilo delodajalca za oba starša (povezava do potrdila).

V času zaprtja vrtcev bodo starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Pravno podlago bo določil interventni zakon.

DEŽURNE ENOTE VRTCEV V MESTNI OBČINI KOPER:

Vrtec Koper:

Kekec (za enoti Kekec in Ribica – oddelek Žogica)

Ribica (za enoti Ribica in Ribica – oddelek Čebelica)

Šalara (za enoti Šalara – Polžek in Vanganel – Pikapolonica) - zaradi nizkega števila vpisanih otrok, se varstvo izvaja v enoti Ribica

Bertoki (za enoti Bertoki –Cicikorak in Pobegi – Zajček)

 

Vrtec Semedela:

Markovec          

Prisoje                

Slavnik                

Hrvatini              

 

Delfino Blu:

Capodistria        
Semedella         

 

Vrtci pri osnovni šoli:

Škofije 

Dekani 

Šmarje

Gračišče

Marezige

 

ZASEBNI VRTCI: za otroke, ki so vključeni v zasebne vrtce v MOK se nujno varstvo izvaja v vrtcu Račka

 

Starši, ki ste oddali prijavo za dežurno varstvo pripeljete v ponedeljek ob dogovorjeni uri otroka v določeno enoto. Staršev ne bomo dodatno obveščali o vključenosti v dežurno varstvo. Oddana prijava (s potrdilom delodajalca) se smatra kot zagotovilo za prisotnost otroka v dežurnem varstvu:

-otroci iz enot Kekec in Žogica v enoto Kekec

-otroci iz enot Ribica in Čebelica v enoto Ribica

- otroci iz enot Bertoki-Cicikorak in Pobegi-Zajček v enoto Bertoki - Cicikorak

-otroci iz enot Šalara-Polžek in Vanganel-Pikapolonica v enoto Šalara

 

 

Prijave preko spletne prijavnice so zaprte. V kolikor se bo med tednom pojavila nujna potreba po dežurnem varstvu, nas lahko pokličete vsak delavnik med 8.00 in 14.00 uro na številko 030/370-596.

 

 

Ob prihodu boste  izpolnili Izjavo o zdravstvenem stanju otroka (izjavo lahko že izpolnjeno prinesete s seboj). Strokovna delavka vrtca bo otroku izmerila telesno temperaturo in vas usmerila v garderobo, kjer se bo otrok preobul v copate in vstopil v igralnico. Otrok naj ima s seboj poleg copat tudi rezervna oblačila, mlajši otroci pa tudi plenice. Otrokove stvari shranite v vrečki z imenom.

Starši vstopate v vrtec le z masko, si razkužite roke in vzdržujete varnostno razdaljo do ostalih staršev, otrok in strokovnih delavk vrtca. Protokol ravnanj za starše si lahko preberete na povezavi: PROTOKOL.

V vrtec bomo sprejeli le popolnoma zdrave otroke.

V vrtcu bodo otroci razporejeni v manjše skupine - od 6 otrok. Poskrbeli bomo, da se bodo otroci v vrtcu dobro počutili in preživeli dan v spodbudnem in varnem okolju.