Nazaj na domačo stran

NUJNO VARSTVO OTROK V ENOTI RIBICA

Za starše, ki morajo v  tednu od 26.10.2020 do 30.10.2020 delati, bo organizirajo delovanje vrtca v minimalnem obsegu, ki je namenjen samo staršem, ki nujno potrebujejo varstvo otrok. To so starši, ki delajo pri delodajalcih, ki opravljajo dela, ki so pomembna za delovanje družbe in države (kot npr. zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski in policiji ter v službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva…), kar je upoštevano tudi pri ukrepih Vlade RS, kot dovoljeno odstopanje od splošnih omejitev zbiranja in gibanja ljudi ter opravljanja posameznih dejavnosti. Starši lahko pripeljejo otroka v vrtec le ob predhodni prijavi.

Priporočilo NIJZ-ja: VRTCI – delovanje vrtcev času uveljavitve vladnega odloka o zaprtju vrtcev

Nujno varstvo otrok bo potekalo v prostorih Vrtca Koper, enota Ribica (Ferrarska ulica 17, v poslovno-stanovanjskem objektu Dom Koper),  zagotovljeno pa bo za vse otroke, ne glede na to, v katero obliko predšolskega varstva so vključeni, če ima eden od staršev stalno prebivališče v Mestni občini Koper, in za vse otroke, ki so vključeni v Javne vrtce Mestne občine Koper, četudi starši nimajo stalnega prebivališča v Mestni občini Koper.

V času zaprtja vrtcev bodo starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Pravno podlago bo določil interventni zakon.

 

DEŽURNA ENOTA VRTCA KOPER:

-enota RIBICA, Ferrarska ulica 17, 6000 Koper

- tel.št. 05/6103513

- urnik dežurne enote: 6.00-17.00

 

Starši, ki ste svoje otroke prijavili v dežurno varstvo, jih pripeljete ob najavljeni uri v enoto Ribica. Ob prihodu boste  izpolnili Izjavo o zdravstvenem stanju otroka (izjavo lahko že izpolnjeno prinesete s seboj). Strokovna delavka vrtca bo otroku izmerila telesno temperaturo in vas usmerila v garderobo, kjer se bo otrok preobul v copate in vstopil v igralnico. Otrok naj ima s seboj poleg copat tudi rezervna oblačila, mlajši otroci pa tudi plenice. Otrokove stvari shranite v vrečki z imenom.

Starši vstopate v vrtec le z masko, si razkužite roke in vzdržujete varnostno razdaljo do ostalih staršev, otrok in strokovnih delavk vrtca. Protokol ravnanj za starše si lahko preberete na povezavi: PROTOKOL.

V vrtec bomo sprejeli le popolnoma zdrave otroke.

V vrtcu bodo otroci razporejeni v manjše skupine - od 8 do 10 otrok. Poskrbeli bomo, da se bodo otroci v vrtcu dobro počutili in preživeli dan v spodbudnem in varnem okolju.

 V kolikor se bo med tednom pojavila nujna potreba po dežurnem varstvu, nas lahko pokličete vsak delavnik med 8.00 in 14.00 uro na številko 030/370-596. Do nujnega varstva so upravičeni le starši, kjer oba opravljata dela pomembna za delovanje družbe in države (kot opisano zgoraj).

 

Alenka Rušt, ravnateljica