Nazaj na domačo stran

V VRTEC PO 1.6.2020

 

Spoštovani starši, 18.5.2020 začnemo vrtci ponovno izvajati svojo redno dejavnost, pri čemer bomo upoštevali ukrepe Nacionalnega inštituta za javno zdravje in priporočila Zavoda RS za šolstvo. O vseh navodilih in protokolih vas bomo obveščali na spletni strani, na voljo smo vam tudi preko elektronske pošte na naslovu: info@vrteckoper.si.

 

V VRTEC PO 1. 6. 2020:

 

Nacionalni inštitut za javno zdravje nam je dne 28. 5. 2020 posredoval dopis št. 1812- 1244/2020-2 (346) v zadevi: Nadaljnje sproščanje ukrepov na področju predšolskega varstva. V dopisu je navedeno, "da je možno nadaljnje postopno odpiranje vrtcev ob skrbnem spremljanju stanja in kakovostni izvedbi priporočenih ukrepov".  

 

V Vrtcu Koper so od ponedeljka, 1.6.2020 otroci ponovno razporejeni v svoje matične oddelke. V času sprejemanja in oddajanja, otrok ne bomo združevali. Še naprej bomo upoštevali priporočila NIJZ in izvajali potrebne ukrepe v zvezi z varovanjem zdravja. V vrtec sprejemamo le popolnoma zdrave otroke.

 

 

Vlada Republike Slovenije je Državnemu zboru RS predložila že tretji interventni zakon – Zakon o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije Covid-19 (ZIUOOPE), v katerem je med drugim predvidena tudi oprostitev plačila staršev za vrtec, katerih otroci od 18. 5. do 30. 6. 2020 ne bodo obiskovali vrtca (79. člen predloga zakona). Starši, ki so se iz različnih razlogov odločili, da otrok ne vključijo v vrtec, imajo vrtec brezplačno.

 

Ob prihodu v vrtec s seboj obvezno prinesite IZJAVO STARŠEV o zdravstvenem stanju otroka ter upoštevajte Protokol za starše ob prihodu otroka v vrtec in odhodu iz vrtca.

 

Hvala za razumevanje!

Alenka Rušt, ravnateljica