Nazaj na domačo stran

POSTOPNO ODPIRANJE VRTCEV

V skladu s sklepom vlade se z 18.5.2020 ponovno odpirajo vrtci, pri čemer veljajo določene omejitve in pravila. 

Po priporočilih NIJZ -a je lahko v »skupinah« otrok 1. starostnega obdobja priporočeno śtevilo 8 otrok in v »skupinah« 2. starostnega obdobja priporočeno število 10 otrok. Zaradi organizaije dela mora vrtec pridobiti podatke o številu otrok, ki se bodo z 18.5.2020 vključili v vrtec. Tekom dneva, vas bomo obvestili na kakšen način nam sporočate podatke o željeni vključitvi.

 

Starši bodo za vsakega vključenega otroka dolžni posredovati vrtcu  IZJAVO STARŠEV PRED VSTOPOM OTROKA V VRTEC. Z vključitvijo otroka v vrtec nastane ponovna obveznost plačila vrtca (od 18.5.2020 dalje).

Za otroke, ki ostajajo v domačem varstvu, predvidoma ostaja oproščena obveznost plačila staršev. Posebno se odsvetuje prihod v vrtec otrokom, ki spadajo v rizično skupino, kot je določeno v Sklepu RSK za pediatrijo - za morebitne dvome oz. pomisleke o ponovni vključitvi otroka se posvetujte z izbranim pediatrom.

V Vrtcu Koper pospešeno pripravljamo protokole in postopke ponovnega odprtja vrtca v skladu s priporočili pristojnih služb, o vsem vas bomo pravočasno obveščali preko spletne strani vrtca.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje, v primeru nejasnosti ali vprašanj nam lahko pišete na info@vrteckoper.si.

 

Alenka Rušt, ravnateljica