Enota RIBICA


Poslovalni čas
: 6.30 - 16.30
Oddelek Žogica: 6.30 - 16.30
Oddelek Čebelica: 6.30 - 16.30

Enota Ribica stoji na Ferrarski ulici 17, v poslovno stanovanjskem objektu Dom Koper, na obrobju mestnega jedra. V bližini je naravni rezervat Škocjanski zatok, Luka Koper, poslovni objekt »Barka«, Sodišče, Intereuropa... V enoti je šest svetlih in prostornih igralnic z neposrednim dostopom na balkon, kjer pogosto izvajamo spontane in vodene dejavnosti na svežem zraku.
Večnamenski prostor služi za gibalne dejavnosti, skupna druženja, igre, praznovanja. in razne razstavne dejavnosti. Pred enoto je ograjeno otroško igrišče, ki je prilagojeno mlajšim in starejšim otrokom naše enote.
Enota ima lastno kuhinjo in pralnico.
Skupna praznovanja v enoti družijo otroke, strokovne delavke in starše. Odzivamo se na spodbude iz okolja - zbiralne in druge akcije, sodelovanje z ustanovami v mestu. Ob zaključku šolskega leta izvedemo športno dopoldne.

Oddelek ŽOGICA se nahaja v pritličju Večnamenske dvorane Bonifika.  Ob štirih igralnicah sta še garderobi in razdelilna kuhinja. V večnamenskem predprostoru potekajo skupna druženja, različne prireditve, gibalne dejavnosti in praznovanja. V atriju je urejeno igrišče z igrali, v neposredni bližini pa športni park Bonifika, kjer otroci med sprehodi opazujejo naravo, spoznavajo različne športe in se tudi sami športno udejstvujejo.

Oddelek ČEBELICA deluje na Vojkovem nabrežju št. 4. Ob  treh igralnicah je še razdelilna kuhinja, garderoba,  v bližini vrtca pa javno igrišče.

Tudi v tem šolskem letu bomo izvajali dejavnosti v skladu z rdečo nitjo Vrtca Koper. V enoti Ribica si bomo ogledali različne dramatizacije, plesne in glasbene predstave. Skupna praznovanja in predstave bodo potekale v večnamenskem prostoru vrtca. Organizirali bomo tudi praznovanje ob dnevu žena z medgeneracijskim sodelovanjem. Ob koncu šolskega leta pa se bomo odpravili na že tradicionalni izlet z avtobusom.
V vseh oddelkih bo potekalo seznanjanje z jezikom okolja. V oddelku Čebelica bomo še posebej skrbno gradili na pridobivanju zaupanja v svoje gibalne zmožnosti in sposobnosti. Izvedli bomo tudi športno popoldne z otroki in starši.V jesenskem in pomladnem času se bomo odpravili na skupni pohod »Čebelic«. Ob Tednu otroka in v veselem decembru pa se bomo zabavali ob ustvarjalnih delavnicah. V oddelku Žogica bo večji poudarek na dejavnostih vezanih na letne čase in praznovanja, posebno pozornost bomo posvetili praznovanju slovenskega kulturnega praznika. Seznanjali se bomo z delom umetnika na različnih področjih umetnosti. Omogočali in spodbujali bomo gibalno dejavnost otrok z vsakodnevnim razgibavanjem,  vadbenimi urami, pohodi in uricami atletike v sodelovanju z Atletsko zvezo Slovenije.

Obogatitvene dejavnosti
 • Cicibanova knjižnica
 • Športni program Mali sonček
 • Zobna preventiva
 • Zeleni nahrbtnik
 • Zdravstvena vzgoja v vrtcu
 • Pevski zborček "Ribica" – enota Ribica
 • Z igro do prvih turističnih korakov - enota Ribica in oddelek Žogica
 • Praznovanje rojstnih dnevov skupaj s starši-oddelek Čebelica
 • Pevski zbor – oddelek Čebelica
 • Varno s soncem - oddelka Čebelica in Žogica
Dodatne dejavnosti:
 • Plesna skupina Barbi (z doplačilom)
 • 3 šport šola (z doplačilom)
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.