Dobrodošli!

Spoštovani!

Vstopili ste na spletno stran Vrtca Koper, ki predstavlja vrtec in njegove posamezne enote, ter omogoča enostaven vpogled v njegovo organiziranost.
Tu bodo starši našli tudi pomembnejše informacije v zvezi z vpisom in sprejemom v vrtec ter potrebne nepotke o možnostih sodelovanja. Vabimo vas, da se ob prebiranju sprehodite skozi vseh šest enot z dvema oddelkoma, v katerih malčki ob vodenju in usmerjanju vzgojnega osebja nabirajo svoje dragocene izkušnje za življenje.
V skrbi za posameznega otroka odkrivamo njegove individualne razlike in posebnosti. V vsakem želimo najti in razvijati vse tiste sposobnosti in spretnosti, ki jih nosi v sebi. Z občutkom postavljamo pravila in meje, v okviru katerih se otrok počuti varnega in sprejetega. S tem ga želimo opremiti za življenje, ki bo predenj postavljalo določene omejitve, da jih bo lahko odgovorno sprejemal. Navajamo ga k samostojnosti, kot to določa Kurikulum za vrtce, ki je nacionalni dokument.
Ponosni smo, da lahko vsakodnevno gradimo mostove zaupanja med starši, otrokom in vrtcem. Skupaj gremo z roko v roki skozi zelo pomembno obdobje otrokovega življenja.

Veselimo se vsakega srečanja z Vami!

Ravnateljica
Klara Franca

       
   
Eden naših največjih virov razumevanja otroka je otrok v vsakem od nas.
Vzpostavite stik s to žarečo energijo tako da:
* duhajte cvetlice
* pecite piškote
* pihajte mehurčke
* igrajte in sprehajajte se po pesku
* sprehajajte se po snegu
* zavrtite si ploščo in plešite
* gugajte se na gugalnici
* skačite ristanc
* rišite z barvicami
* skačite čez vrv
* poskakujte z žogo
... in to počnite z vsem srcem.
(Finski pregovor)
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.